Σαντορίνη


Σαντορίνη

Η Σαντορίνη προσφέρει ένα από τα πιο φανταστικά τοπία στον κόσμο. Τα χωριά του νησιού είναι πανέμορφα και βρίσκονται πάνω σε απόκρυμνες πλαγιές βράχων, προσφέροντας έτσι μια εκπληκτική θέα πάνω από το βυθισμένο ηφαίστειο. Ανάμεσα σε αυτά τα χωριά υπάρχει η Οία, που μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιό διάσημα και ξακουστά ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.Χαρακτηριστική παρουσία σε όλα τα Κυκλαδίτικα νησιά είναι τα μικρά εκκλησάκια. Έτσι και η Σαντορίνη διαθέτει περισσότερα από 250, διάσπαρτα παντού, σε όλα τα μεγέθη και τα σχήματα. Η αρχιτεκτονική των εκκλησιών της Σαντορίνης είναι γνωστή για τη λεπτότητα και την πλαστικότητά της. Και τα δύο αυτά στοιχεία πηγάζουν από τη δημιουργική φαντασία των ντόπιων λαϊκών μαστόρωνΟι παραλίες της Σαντορίνης εκτείνονται κυρίως κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του νησιού. Κάθε παραλία έχει χαρακτηριστικά τα οποία την καθιστούν μοναδική και σημαντική. Δύο από τις πιο ξακουστές παραλίες της Σαντορίνης είναι η Περίσσα και ο Περίβολος. Αυτές οι δύο παραλίες διαμορφώνουν τη μακρύτερη μαύρη-στρωμένη με άμμο παραλία στο νησί. Τα μαύρα λαμπερά χαλίκια, οι μοναδικοί σχηματισμοί εδάφους, η μαύρη, άσπρη και κόκκινη άμμος, δημιουργούν ένα αξέχαστο τοπίο. Όλες οι παραλίες είναι καλά οργανωμένες με ξαπλώστρες, ομπρέλες και δυνατότητα συμμετοχής σε θαλάσσια σπορ.Τέλος, η Σαντορίνη προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από καλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα με τον χαρακτήρα και το χρώμα της αυθεντικής νησιώτικης αρχιτεκτονικής και με όλες τις μοντέρνες ανέσεις για την καλύτερη και πιο ευχάριστη διαμονή.

Πως να πάτε
Μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς από την Αθήνα, την Κρήτη (Ηράκλειο), τη Ρόδο, τη Μύκονο και από πολλές πόλεις της Ευρώπης. Λεωφορεία αναχωρούν από τη Φήρα τα οποία εξυπηρτούν κάθε πτήση. Το πρόγραμμά τους βρίσκεται στο σταθμό των λεωφορείων αφισοκολλημένο.
Επίσης καταφθάνουν πλοία από τον Πειραιά, την Ραφήνα, τη Θεσσαλονίκη, από άλλα νησιά των Κυκλάδων, από τα Δωδεκάνησα και από την Κρήτη.Τον Ιούλιο και τον Αύγυστο πολλά πλοία συνδέουν καθημερινά τη Σαντορίνη με την Ίο, τη Νάξο, την Πάρο και τη Μύκονο. Σχεδόν καθημερινά δρομολόγια εκτελούνται προς την Ανάφη, τη Σύρο, τη Σύκινο και τη Φολέγανδρο και δύο φορές την εβδομάδα προς τη Σίφινο. Επίσης τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα υπάρχουν δρομολόγια για Θεσσαλονίκη.
Σχεδόν όλα τα πλοία δένουν στο λιμάνι του Αθηνιού. Εκεί υπάρχουν πολλά λεωφορεία τα οποία εκτελούν δρομολόγια πρός κάθε κατεύθυνση του νησιού.

Διασκέδαση
Οι επιλογές για διασκέδαση στη Σαντορίνη είναι πολλές, αρκεί να έχει κανείς τη διάθεση να ζήσει τόσο κοσμοπολίτικα και τόσο έντονα όσο σε λίγα μέρη στον κόσμο. Μετά από πολλές δεκαετίες έντονης νυχτερινής ζωής, τα Φηρά αποτελούν ακόμα τον κλασικό τόπο διασκέδασης στο νησί και προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών για όλες τις προτιμήσεις.
Τα cocktail-bars με θέα την Καλντέρα είναι ιδανικά για να ξεκινήσετε το βράδυ σας σε χαλαρούς ρυθμούς. Στην οδό Ερυθρού Σταυρού - αποκαλούμενη και bar street - θα βρείτε στη σειρά bars και clubs για να συνεχίσετε μέχρι το επόμενο πρωί. Αν είστε τυχεροί, μπορεί σε κάποια από αυτά να πετύχετε και ζωντανή μουσική. Συνεχίστε ακολουθώντας το πλήθος προς τα μεγαλύτερα και πιο trendy clubs του νησιού με mainstream ακούσματα, όπου όσο περνάει η ώρα επικρατούν οι ελληνικές επιτυχίες με τον κόσμο να ξεφαντώνει στα τραπέζια και τα μπαρ δίνοντας στους τουρίστες μια πρώτη γεύση για το τι θα πει ελληνική διασκέδαση! Αν επιθυμείτε κάτι λιγότερο μαζικό, προτιμήστε την πλευρά της Καλντέρας. Εκεί υπάρχουν χώροι με ενδιαφέρουσα διακόσμηση, θέα που κόβει την αναπνοή, αναπαυτικούς καναπέδες και δυνατή mainstream μουσική.

Σαντορίνη
Ελλάδα