Συμβουλές για να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτογράφο!

07 Μαρτίου 2010

Από την Ευαγγελία Γκουγκούκη

Συμβουλές για να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτογράφο!

Η επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου για τον γάμο σας μπορεί κάλλιστα να είναι μία από τις σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζετε ως μία απλή επιλογή, γιατί οι φωτογραφίες θα είναι οι αναμνήσεις σας για πολλά χρόνια. Αναμνήσεις που θα σας θυμίζουν την καλύτερη μέρα της ζωής σας. Φυσικά και θέλετε οι φωτογραφίες σας να αποτυπώσουν την ομορφιά, τα συναισθήματα, και όλες εκείνες τις ανεκτίμητες στιγμές που θα σημαδέψουν την ημέρα του γάμου σας.

Ο άνθρωπος του φωτορεπορτάζ
Για το λόγο αυτό είναι καλό να επιλέξετε έναν φωτογράφο ο οποίος εργάζεται στο καθημερινό φωτορεπορτάζ. Έχει ειδικευθεί στο να αποτυπώνει τις καθημερινές στιγμές της επικαιρότητας και να δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι η καλύτερη επιλογή, εάν θέλετε να αποτυπώσετε όλες τις αναμνήσεις που θα αποκομίσετε από εκείνη την ημέρα σε μια φωτογραφία.
Η ικανότητα των φωτογράφων που ασχολούνται με τα φωτορεπορτάζ, είναι να συλλαμβάνουν όλες εκείνες τις καθημερινές και απλές στιγμές και να τις αποδίδουν με ένα τρόπο καλλιτεχνικό. Αυτές είναι οι φωτογραφίες που μπορούν, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, να επαναφέρουν μια πλημμύρα των συναισθημάτων της ημέρα του γάμου σας.

Συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου

Το e-gamos σας δίνει 7 συμβουλές σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου για το γάμο σας:

1.Ρωτάμε για να μαθαίνουμε… Οπότε ρωτήστε και μάθετε πριν επιλέξετε φωτογράφο για τον γάμο σας.  
2. Ζητήστε να σας δείξει δείγματα της δουλειά του από άλλους γάμους.
3. Ζητήστε να σας φωτογραφήσει πριν κλείσετε τη συμφωνία. Εάν οι φωτογραφίες σας αρέσουν, είναι ο ιδανικός για εσάς!
4. Γνωρίστε το φωτογράφο. Αφήστε τον να σας μιλήσει για τη δουλειά του αλλά και για τις σκέψεις που έχει για το project του γάμου σας.
5. Ζητήστε να δείτε δείγματα της δουλειά του αποτυπωμένα στο φωτογραφικό χαρτί. Μπορεί να είμαστε στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά ένα τσεκάρισμα δεν βλάπτει.
6. Ρωτήστε σχετικά για την ομάδα του και πόσα άτομα θα χρησιμοποιηθούν την ημέρα του γάμου σας.
7. Ζητήστε να δείτε δουλειά των συνεργατών του ή ακόμα εάν θα μπορούσαν και οι ίδιοι θα σας φωτογραφήσουν πριν το γάμο.

Σας ευχόμαστε καλή τύχη στην αναζήτησή σας για τον κατάλληλο φωτογράφο και ελπίζουμε ότι σ’ αυτό το άρθρο βρήκατε ένα χρήσιμο οδηγό!