Συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων για το γάμο σας...

03 Μαρτίου 2010

Ευαγγελία Γκουγκούκη

Συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων για το γάμο σας...

Έχετε ήδη αποφασίσει με το έτερον σας ήμισυ την ημερομηνία που θα ενωθείτε με τα ιερά δεσμά του γάμου. Όμως οι εποχές είναι δύσκολες και πολλά ζευγάρια συνήθως βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού. Το e-gamos σας δίνει 8 συμβουλές για ένα οικονομικό γάμο.

 

1. Μείνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αρραβωνιασμένοι. Μια μεγαλύτερη περίοδο προγραμματισμού σημαίνει περισσότερο χρόνο στην έρευνα αγοράς ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές. Μπορείτε να κλείσετε σε κάποιες συγκεκριμένες τιμές που με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να αυξηθούν μέχρι την ημερομηνία του γάμου σας.

2. Ενημερωθείτε καλύτερα. Πολλά sites προσφέρουν γνώσεις, προτάσεις αλλά και tips που θα σας βοηθήσουν και να σας δώσουν πολλές ιδέες για να οργανώσετε καλύτερα το γάμο σας.

 
3.Βάλτε ένα όριο στους καλεσμένους σας. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα κλειστό γάμο καλώντας φίλους αλλά και στενούς συγγενείς, κάτι που ακολουθούν τελευταία πολλά νέα ζευγάρια. Άλλωστε στις πιο σημαντικές στιγμές τις ζωής μας θέλουμε κοντά μας δικούς μας ανθρώπους και όχι άγνωστους.


4. Αποφύγετε να κάνετε το bachelor πάρτι το Σάββατο.  Πολλά μέρη χρεώνουν υψηλότερες τιμές το βράδυ του Σαββάτου. Κάντε λοιπόν το τελευταίο πάρτι, ως εργένης ή εργένισσα την Παρασκευή ή κάποια άλλη ημέρα της εβδομάδας. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχετε χαμηλότερο κόστος.


5. Επιλέξτε να παντρευτείτε «εκτός εποχής γάμου». Οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν το γάμο τους την περίοδο από Μάιο έως Οκτώβριο. Αν σκοπεύετε  να παντρευτείτε τον Ιανουάριο, για παράδειγμα, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσετε καλύτερες τιμές σε πολλά είδη.

6. Διαλέξτε νωρίς τον προορισμό για τον μήνα του μέλιτος.
Ένας ταξίδι της Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για παράδειγμα σημαίνει αύξηση του κόστους. Επίσης την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, μπορεί να σας χρεώνουν τιμές για τις υπερωρίες του προσωπικού.

7. Ψωνίστε με στρατηγική.
Κατά την διάρκεια της αναζήτησής σας επιλέξτε με βάση τον προϋπολογισμό σας, αποφύγετε τα luxe είδη και  τους καλλωπισμούς.


8. Διαλέξτε ένα χώρο πολλαπλών χρήσεων. Εάν χρησιμοποιείτε μια αίθουσα τόσο για την δεξίωση όσο και την τελετή του γάμου το κόστος θα είναι σαφώς μικρότερο.